wymiana oleju
- Piotr_MC_85
- Model i rocznik moto.: XJR 1300 2009
- Województwo: D-dolnośląskie
- Zdzislaw
- Model i rocznik moto.: PzKpfw.Ausf.DT-75
- Województwo: C-kujawsko-pomorskie
- Kontaktowanie:
Uszczelka pod michę olejową... na bank pasuje.
- Dawid
- Model i rocznik moto.: XJR 1300 2000
- Województwo: P-wielkopolskie
- Kontaktowanie:
takie coś znalazłem - może się komu przyda
http://www.youtube.com/watch?v=7E4mqHe76oI
http://www.youtube.com/watch?v=7E4mqHe76oI
- hubertm
- Model i rocznik moto.: XJR 1300 RP19
- Województwo: W-mazowieckie
- Kontaktowanie:
Holender71 pisze:Przed demontażem obudowy filtra oleju, dobrze jest odkręcić śrubkę spustową i zlać olej z komory, inaczej spora jego ilość upaćka kolektor i ramę
eeee tam, odkrecasz obudowę, wszystko pięknie spływa, przecierasz szmatką a z kolektora się pięknie wypali z pewną ilością dymu, przetestowane w ten weekend (dzięki długi)
hubertm
- mariuszdg
- Model i rocznik moto.: XJR1300 '07, SPEED TRIPLE R94
- Województwo: S-śląskie
- Kontaktowanie:
GhostDog pisze:po odkręceniu tej śruby, co zresztą ma klucz nasadkę 8 (oprócz krzyżaka) nic nie spływa-ja wysysałem ostatnio strzykawką z tego otworu
spływa, spływa
trzeba dobrze nagrzać przed wymianą i będzie git. Przy niedogrzanym leci czarna, gęsta maź. Na zimno może być problem.
Ta śruba służy również do tego, by wymieniać olej bez zmiany filtra. W instrukcji piszą, że filtr wymieniamy co drugą wymianę oleju (u mnie co 20tyś).
nie oceniam czy tak się robi czy nie, że filtr jest taniutki itp wiem.
tak jest napisane w instrukcji i tyla. Nie ma sensu rozpoczynać następnej dywagacji na temat "czy wymieniacie filtr za każdym razem z olejem czy nie?"
ja teraz zrobiłem ponad 14tyś na oleju, nie miałem kiedy wymienić. Przyleciałem z norkowni, szybka wymiana i dzida na tor.
Ona to lulululubi
"Kto drogi prostuje ten w lesie nocuje..."
- Zdzislaw
- Model i rocznik moto.: PzKpfw.Ausf.DT-75
- Województwo: C-kujawsko-pomorskie
- Kontaktowanie:
No i prawie wymieniłem olej w silniku ns Sikulenia.. w trakcie dokręcania spustu oliwy uje..łem gwint w misce #@#$$%%$mać .
Otwór po gwincie nie nadaje się na żadne pakuły/włosie końskie i teflon no i helicolia.
Szamani mówią, że można spróbować na owłosienie łonowe dziewicy ale gdzie tu owłosioną na dole dziewicę znaleźć .
A tak na serio będę gwintować na śrubę M12 i mam pytanko- czy widział ktoś uszczelkę miski w Larssonie nie mają..... A i przy okazji widział może ktoś jakąś miskę używkę, moja ślepota nie znalazła nic....
Otwór po gwincie nie nadaje się na żadne pakuły/włosie końskie i teflon no i helicolia.
Szamani mówią, że można spróbować na owłosienie łonowe dziewicy ale gdzie tu owłosioną na dole dziewicę znaleźć .
A tak na serio będę gwintować na śrubę M12 i mam pytanko- czy widział ktoś uszczelkę miski w Larssonie nie mają..... A i przy okazji widział może ktoś jakąś miskę używkę, moja ślepota nie znalazła nic....
- mariuszdg
- Model i rocznik moto.: XJR1300 '07, SPEED TRIPLE R94
- Województwo: S-śląskie
- Kontaktowanie:
Zdzisław pisze:A tak na serio będę gwintować na śrubę M12 i mam pytanko- czy widział ktoś uszczelkę miski w Larssonie nie mają..... A i przy okazji widział może ktoś jakąś miskę używkę, moja ślepota nie znalazła nic....
jeśli chodzi Ci o uszczelkę miedzianą pod spust to olej ją. Jak wyczyścisz i dobrze zakręcisz śrubę to nie będzie ciekło. Sądząc po parze w łapach (zerwanie poprzedniej) przykręcisz dobrze
"Kto drogi prostuje ten w lesie nocuje..."
Zdzisław pisze:No i prawie wymieniłem olej w silniku ns Sikulenia.. w trakcie dokręcania spustu oliwy uje..łem gwint w misce #@#$$%%$mać .
.
Witaj w klubie
Ja i uszczelke i miske na Allegro trafiłem.
http://allegro.pl/ir-uszczelka-miski-ol ... 03159.html
Moja po przeszczepie miski śmiga aż milo ;]
- Koniu
- Model i rocznik moto.: XJR 1300 2002
- Województwo: N-warmińsko-mazurskie
- Kontaktowanie:
Trochę mało szczegółowo pokazane ale jest
http://www.youtube.com/watch?v=7E4mqHe7 ... re=related
Są i inne, jak wymienić olej w lagach poklikać trzeba.
http://www.youtube.com/watch?v=7E4mqHe7 ... re=related
Są i inne, jak wymienić olej w lagach poklikać trzeba.
A Kunia znasz ?
Mój tel. 692 486 517
Mój tel. 692 486 517
Wróć do „Układ napędowy szeroko pojęty - silnik, sprzęgło, skrzynia.”