Sergiusz Piasecki
- Holender
- Model i rocznik moto.: XJR 1300 RP10 2005
- Województwo: K-małopolskie
Sergiusz Piasecki
Jeśli spodobała wam się poprzednia książka to polecam powieści Sergiusza Piaseckiego. O ile książka Marka Czerwińskiego to powieść wymyślona od A do Z o tyle książki Piaseckiego oparte są na własnych przeżyciach i doświadczeniach którymi mógłby obdzielić życiorysy kilku osób i jeszcze by coś niecoś zostało. Proponuję zacząć od cyklu opisującego pracę autora jako szpiega na pograniczu Polsko-Sowieckim w latach dwudziestych ubiegłego wieku. Cykl otwiera "Piąty Etap", następnie "Bogom Nocy Równi" i chyba najbardziej znana "Kochanek Wielkiej Niedźwiedzicy"
And any fool knows a dog needs a home,
A shelter from pigs on the wing.
A shelter from pigs on the wing.
- cleaner
- Model i rocznik moto.: XJR 1300 2007
- Województwo: D-dolnośląskie
Piasecki jest rewelacyjny! Jednak ja polecam trochę inną kolejność
Zacząć od czegoś lekkiego co podoba się chyba wszystkim - "Zapiski oficera Armii Czerwonej" - rewelacyjny pamiętnik żołnierza rosyjskiego wkraczającego 17 września do Polski. Później "żywot człowiaka rozbrojonego" i trylogie złodziejską: "Jabłuszko", "spojrzę ja w okno" i "nikt nie da nam zbawienia". Myslę, że wtedy szpiegowsko-przemytnicze książki łykniemy jednym tchem
PS
No i na koniec "7 pigułek lucyfera" - taka luzacka fikcja

PS
No i na koniec "7 pigułek lucyfera" - taka luzacka fikcja

- piontek
- Model i rocznik moto.: XJR 1300 2002
- Województwo: B-podlaskie
- Kontaktowanie:
Jako leń i nieuk przeczytałem tylko to (jeszcze w konspiracyjnym wydaniu). Niby książka lekka i wręcz zabawna ale w którymś momencie przestajesz się śmiać bo to co jest tam napisane znałem też z opowieści starszych osób z moich stron.cleaner pisze:"Zapiski oficera Armii Czerwonej"
Ale przeczytać trzeba!
Jeśli masz uwagę do mnie, a nie do treści związanych z wątkiem - wpisz ją w "Uwagi do Piontka". Czyli tu:
http://yamahaxjrclub.pl/viewtopic.php?t=2487
http://yamahaxjrclub.pl/viewtopic.php?t=2487