cykanie w okolicy kolektora...
cykanie w okolicy kolektora...
Witam,
Jako, że nigdy wcześniej nie miałem okazji poznać XJR to mam prozaiczne pytanie:
zaraz po odpaleniu motocykla słychać nierytmiczne cykanie w okolicy kolektora (dzwięk jest podobny do tego jaki znamy, gdy gasimy samochód (najczęściej japoński) i słychać przez parę dobrych sekund cykanie z okolic silnika)... po około 30-60 sek dzwięk ten ustaje... czy to coś normalnego, czy powinienem się martwić? Zaznaczę, że miałem w swojej karierze już parę motocykli i nie spotkałem się z takim objawem więc stąd moje pytanie.
Pozdrawiam,
Daniel
Jako, że nigdy wcześniej nie miałem okazji poznać XJR to mam prozaiczne pytanie:
zaraz po odpaleniu motocykla słychać nierytmiczne cykanie w okolicy kolektora (dzwięk jest podobny do tego jaki znamy, gdy gasimy samochód (najczęściej japoński) i słychać przez parę dobrych sekund cykanie z okolic silnika)... po około 30-60 sek dzwięk ten ustaje... czy to coś normalnego, czy powinienem się martwić? Zaznaczę, że miałem w swojej karierze już parę motocykli i nie spotkałem się z takim objawem więc stąd moje pytanie.
Pozdrawiam,
Daniel
- mariuszdg
- Model i rocznik moto.: XJR1300 '07, SPEED TRIPLE R94
- Województwo: S-śląskie
- Kontaktowanie:
u mnie też. Ale to chyba zaworki cykają, choć pewności nie mam
Ostatnio zmieniony poniedziałek, 25 stycznia 2010, 20:47 przez mariuszdg, łącznie zmieniany 1 raz.
"Kto drogi prostuje ten w lesie nocuje..."
- hubertm
- Model i rocznik moto.: XJR 1300 RP19
- Województwo: W-mazowieckie
- Kontaktowanie:
dwie różne sprawy - przy zapalaniu, jak Koniu napisał - rozpręża się i cyka. Cykanie to również charakterystyczna rzecz dla XJR gdy silnik jest rozgrzany, Tym się nie należy przejmować. Opisywaliśmy już to i stwierdziliśmy: ten typ tak ma
Po zgaszeniu silnika dochodzi znowu kolejne cykanie ale to już kwestia stygnięcia silnika i podzespołów.
Po zgaszeniu silnika dochodzi znowu kolejne cykanie ale to już kwestia stygnięcia silnika i podzespołów.
hubertm
- Unfamiliar
- Model i rocznik moto.: XJR 1300 2007
- Unfamiliar
- Unfamiliar