Z góry dzięki za rade.
Przemo pisze:Moga sprawdzic - tyle ze sie nie chce!
Powiedz sam ile razy diagnosta zrobil analize spalin przy przegladzie?
Generalnie max to numery, swiatla oraz klakson.
rkluczyk pisze:Ale ja własnie o tym mówie!
Co mogą sprawdzić w moto na naszych stacjach ?? Klakson ? Hamulce pchając motocykl???
Mimo że mógłbym iść tylko z papierami, katamaranem zawsze wjeżdżam na stanowisko, diagnosta to kolega i proszę Go żeby wszystko dokładnie sprawdził !!! To moje bezbieczeństwo i mojej rodziny !!!! A o motocykl i bezpieczeństwo na nim musimy dbać sami !!!!!!!
balth pisze:UWAGA! dyskutujemy, a nie obrzucamy się błotem nie mam zamiaru nikogo obrazić chociaż nie będę szczególnie przebierał w słowach
wiesz co? chyba cię nie rozumiem.
piszesz, że nie musisz jechać na przegląd samochodem (bo masz kolegę na stacji) ale robisz to, bo chodzi o bezpieczeństwo twojej rodziny. natomiast motocyklem tego nie robisz, bo co można sprawdzić na stacji diagnostycznej w motocyklu?
no to jak to jest: jak jedziesz TY plus RODZINA to wykazujesz się niejaką "nadgorliwością" no bo przecież w sumie "nie musiałbyś" podjechać samochodem. ale jak masz pojechać SAM na MOTOCYKLU to wychodzisz z założenia, że na stacji i tak nic nie można w nim sprawdzić więc temat olewasz od razu?
....to wiesz co mi się wydaje? że to jest PIEPRZENIE W BAMBUS o tym rzekomym bezpieczeństwie i po prostu nie zależy ci na tym aby mieć rzetelny przegląd moto. jakby ci zależało, to poszukałbyś takiej stacji, która by cię uspokoiła w temacie własnego bezpieczeństwa. :-\
i idąc w stronę bardziej hardcorowe'ą - pomyśl sobie tak: dla kogo strata twego życia (nie daj boże) jest bardziej bolesna - w sensie moralnym? dla ciebie czy twoich bliskich? post factum (nie daj boże again) ciebie już będzie walić co się stanie później ale dla twojej rodziny wszystko się zmieni.... i chyba nie na lepsze.... (no chyba że straszny @#$$%^ jesteś ).
pomyśl czasem co piszesz....![]()
...ależ się rozpisałem.....
...czekam na burzę.....he he....
PS. i po cholerę te wszystkie wykrzykniki?
hubertm pisze:Balth, myślę, ze rkluczykowi własnie chodziło o to, że pomimo chęci dbania o bezpieczeństwo napotykamy na trudności w postaci braku odpowiedniego wyposażenia stacji diagnostycznych do badania tegoż typu pojazdów....co za tym idzie traktowania po macoszemu tego środka transportu i motocyklistów...
balth pisze:pewnie, że byłoby normalnie gdyby na każdej stacji można było zrobić rzetelny przegląd moto. ale tak nie jest. i trudno
ka3 pisze:balth - a powiedz mi co ty w tym motocyklu chcesz tak rzetelnie sprawdzić ? czy hamuje czy jedzie prosto czy nie miał spawanej ramy ? bo naprawde nie rozumiem o co ci chodzi ?
Bo nikt mi nie powie że jeżeli ma zły skład spalin to nie odpali motocykla w trosce o dzieci dzieci naszych dzieci ?
hubertm pisze:balth pisze:pewnie, że byłoby normalnie gdyby na każdej stacji można było zrobić rzetelny przegląd moto. ale tak nie jest. i trudno
ale tak do tego nie można podchodzic...że tak jest i trzeba się z tym pogodzic...to jest włąśnie Nasze bezpiczeństwo i nie miejsca na ogólną znieczulicę....przynajmniej w takich kwestiach....![]()
[ Dodano: 2008-10-16, 22:29 ]
małe błędy..przepraszam...
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość