Co sadzicie o tym zestawie?
Moderator: troll
Co sadzicie o tym zestawie?
kurtka http://www.topgearsuperstore.com/mega-c ... acket.html
spodnie http://www.topgearsuperstore.com/mega-c ... users.html
i teraz pytanko:
-kurtka-czy ma byc dosc opieta czy lekko luzna w klacie,pod nia bede jeszcze jakis polar pewnie mial ale jak juz wszystko zaloze to czy powinno byc troszke luzno czy raczej opiete
-spodnie- normalne dziny mam 34 i sa akurat a te portki skorzane mysle zamowic 36 cali w pasie,co myslicie? nie beda za luzne czy skora to jakos inaczej sie uklada? czy jak?
spodnie http://www.topgearsuperstore.com/mega-c ... users.html
i teraz pytanko:
-kurtka-czy ma byc dosc opieta czy lekko luzna w klacie,pod nia bede jeszcze jakis polar pewnie mial ale jak juz wszystko zaloze to czy powinno byc troszke luzno czy raczej opiete
-spodnie- normalne dziny mam 34 i sa akurat a te portki skorzane mysle zamowic 36 cali w pasie,co myslicie? nie beda za luzne czy skora to jakos inaczej sie uklada? czy jak?
Ostatnio zmieniony niedziela, 23 czerwca 2013, 13:54 przez piotrtimzzz, łącznie zmieniany 1 raz.
- mryc
- Model i rocznik moto.: XJR1300 '03 RP06 Extreme Yello
- Województwo: E-łódzkie
1. - skóra ma być opieta, tym bardziej jeśli ma sensowne ochraniacze, przymiaraka na bieliznę bądź T-shirt'a, gwarantuję że jak Ci się zachce polarka dołożyć to się zmieścisz, skóra się rozciągnie i tak. Tip z toru - w skórzane kobi nie powinieneś dąc rady samemu się ubrać.
Kask fajny, wiele wygrywa z konkurencją, cena, waga, itd., w moim przypadku jest jedno ale, rozmiar S mnie zdecydowanie uciska na wysokościach skroni (i tu się nie rozbije) a M zbyt duży, wszystko od pecyny zależy
Kask fajny, wiele wygrywa z konkurencją, cena, waga, itd., w moim przypadku jest jedno ale, rozmiar S mnie zdecydowanie uciska na wysokościach skroni (i tu się nie rozbije) a M zbyt duży, wszystko od pecyny zależy
Yello "Fly" Submarine
665664515
665664515
- Unfamiliar
- Model i rocznik moto.: XJR 1300 2007
- Województwo: S-śląskie
- mariuszdg
- Model i rocznik moto.: XJR1300 '07, SPEED TRIPLE R94
- Kontaktowanie:
zależy gdzie i jak chcesz jeździć.
Jako pierwszy zestaw (pewnie przez jakiś czas jedyny) wybrałbym jednak texy, szczególnie biorąc pod uwagę pogodę na wyspach. Tu na 100% szukałbym jakiś gore-texów, z wprasowaną membraną. Czyli nie (tak jak np Modeka robi) trzy warstwowe, a właśnie dwu warstwowe (gacie plus podpinka ocieplająca). To samo z kurtką. Mam temat obadany i wież mi, że nie używam przeciw deszczówek.
Skóra na tor i pogodę tak. W razie krótkich przelotów (np do pracy w deszczu) za dużo zachodu według mnie.
Prawdą jest jednak, że tylko skóra potrafi skutecznie ochronić przy konkretnym ślizgu. Zawsze coś za coś.
Jako pierwszy zestaw (pewnie przez jakiś czas jedyny) wybrałbym jednak texy, szczególnie biorąc pod uwagę pogodę na wyspach. Tu na 100% szukałbym jakiś gore-texów, z wprasowaną membraną. Czyli nie (tak jak np Modeka robi) trzy warstwowe, a właśnie dwu warstwowe (gacie plus podpinka ocieplająca). To samo z kurtką. Mam temat obadany i wież mi, że nie używam przeciw deszczówek.
Skóra na tor i pogodę tak. W razie krótkich przelotów (np do pracy w deszczu) za dużo zachodu według mnie.
Prawdą jest jednak, że tylko skóra potrafi skutecznie ochronić przy konkretnym ślizgu. Zawsze coś za coś.
"Kto drogi prostuje ten w lesie nocuje..."
moto mum 4 fun , mam tez auto jak trzeba,moto bedzie uzywane tylko jak bedzie sucho i niezbyt wialo,wiec az tak bardzo mi nie zalezy na ciuchu na kazda pogode tylko wlasnie dla przyjemnosci
dzieki za rade z ciuchema co do kasku to wlasnie dziwne bo jak mieze glowe to 56 czyli wychodzi z rozmiarowki S a jak poszedlem do kolesia on ma kask M i ma chyba o 1 cm mniejsza glowe niz ja i ja zalozylem jego to idealny,wszedzie ciasno zero ruchu kasku gdziekolwiek(beton z tymi rozmiarami) dlatego wlasnie zmieniam na M (jak cos zawsze moge wymienic
dzieki za rade
----------------------------------------------------
hehe dobre z ta skora

mryc pisze:1. - skóra ma być opieta, tym bardziej jeśli ma sensowne ochraniacze, przymiaraka na bieliznę bądź T-shirt'a, gwarantuję że jak Ci się zachce polarka dołożyć to się zmieścisz, skóra się rozciągnie i tak. Tip z toru - w skórzane kobi nie powinieneś dąc rady samemu się ubrać.
dzieki za rade z ciuchema co do kasku to wlasnie dziwne bo jak mieze glowe to 56 czyli wychodzi z rozmiarowki S a jak poszedlem do kolesia on ma kask M i ma chyba o 1 cm mniejsza glowe niz ja i ja zalozylem jego to idealny,wszedzie ciasno zero ruchu kasku gdziekolwiek(beton z tymi rozmiarami) dlatego wlasnie zmieniam na M (jak cos zawsze moge wymienic
dzieki za rade

----------------------------------------------------
Unfamiliar pisze:Ano dobrze Mrycu prawi.
Mam ciut luźną skórę (qwa, jak to brzmi, hehehe) i spinam ją forumowa kamizelką. Powyżej 120kmh szarpało niemiłosiernie.
hehe dobre z ta skora

- Piotr_MC_85
- Model i rocznik moto.: XJR 1300 2009
- Województwo: D-dolnośląskie
- Unfamiliar
- Model i rocznik moto.: XJR 1300 2007