HJC RPha10 KASK wasze zdanie
Moderator: balth
- Unfamiliar
- Model i rocznik moto.: XJR 1300 2007
- Województwo: S-śląskie
- troll
- Model i rocznik moto.: XJR 1300 2004
Tego modelu nie mam i nie miałem.
Miałem natomiast kask firmy HJC.
Zgodzę się, że materiały z których był wykonany to wysoka półka, ale...
Jest niestety ale. Był bardzo głośny!!! I niestety lubił sobie zaparować pomimo pinlocka.
Szybko dołożyłem kasy i kupiłem Schubertha i jestem mega zadowolony.
Miałem natomiast kask firmy HJC.
Zgodzę się, że materiały z których był wykonany to wysoka półka, ale...
Jest niestety ale. Był bardzo głośny!!! I niestety lubił sobie zaparować pomimo pinlocka.
Szybko dołożyłem kasy i kupiłem Schubertha i jestem mega zadowolony.
Pozdrawiam - Troll
- mariuszdg
- Model i rocznik moto.: XJR1300 '07, SPEED TRIPLE R94
- Kontaktowanie:
troll.23 pisze:Mi parował z pinlockiem.
musiałeś mieć źle pinlocka założonego (szpara między szybą wizjera, a pinlockiem). Poza tym pinlocka się wymienia jak przestaje działać. W szubim też Cię to czeka. Ja z w obecnym kasku mam ~ 70000km i mam teraz 3 pinlocka.
"Kto drogi prostuje ten w lesie nocuje..."
Dzisiaj byłem,mierzyłem i tylko brakuje jazdy testowej ale to jak nie spadnie śnieg next.week
Wrażenia niezłe,rozmiar M waga 1300g i to czuć,dizajn ciekawy,na wlotach małe przepustnice na pokrętłach po 2 stronach,zapięcie DD
,dało rade założyć i zdjąć bez rozpinania,zależy mi na dobrej wentylacji a tam takowa jest podobno aż za dobra,zazwyczaj pomykam w kominiarce i tego mi zawsze brakowało w starym,do tego pinlok,szybka ciemna i jasna,niema blendy ale na tym mi nie zależy jakoś żyłem bez tego,generalnie w życiu to ciemne okularki użyłem ze 3 razy potem zgubiłem..jakoś mnie to ogranicza 

Wrażenia niezłe,rozmiar M waga 1300g i to czuć,dizajn ciekawy,na wlotach małe przepustnice na pokrętłach po 2 stronach,zapięcie DD

- piontek
- Model i rocznik moto.: XJR 1300 2002
- Województwo: B-podlaskie
- Kontaktowanie:
JAREK pisze:w sklepach z kaskami powinni miec jakąś komorę, gdzie włączają porządny nawiew i można sonie z kaskiem tam łeb wsadzic
Kontynuując OT, widziałem takie ustrojstwo w Hamburgu w Louis'ie. Ale nie testowałem.
Jeśli masz uwagę do mnie, a nie do treści związanych z wątkiem - wpisz ją w "Uwagi do Piontka". Czyli tu:
http://yamahaxjrclub.pl/viewtopic.php?t=2487
http://yamahaxjrclub.pl/viewtopic.php?t=2487
- Zdzislaw
- Model i rocznik moto.: PzKpfw.Ausf.DT-75
- Województwo: C-kujawsko-pomorskie
- Kontaktowanie:
OT
W Cagi w Moskwie też to mają:
klik
tylko nie wiem, czy człowiek w kasku po włączeniu tych wiertolotów utrzymałby się w pionie...
...
W Cagi w Moskwie też to mają:
klik
tylko nie wiem, czy człowiek w kasku po włączeniu tych wiertolotów utrzymałby się w pionie...
...
Już zamówiony znalazłem ładną promocyje,z tą cichością to zazwyczaj różnie bywa poza tym to jest sport,wg.testów cichszy od XR1100,mniejsza waga i to zdecydowało,jak w realu -napisze jak objeżdze
dostałem rpha MAX z blendą..,jak ja lubie kupować przez neta,jest trochu droższy więc pewnie szybko sie odezwą

dostałem rpha MAX z blendą..,jak ja lubie kupować przez neta,jest trochu droższy więc pewnie szybko sie odezwą

objeżdzony,lekki,aerodynamiczny,kark ani szyja nie bolą,co było częste w poprzednim moim hjc csr1,zapięcie DD jest intuicyjne,wentylacja ok,czytałem nawet gdzieś o przeciągu,ja tego nie stwierdzam,może dlatego że zawsze mam kominiarke,hałas normalny standard bez anomalii,szybka ładnie chodzi,bez całkowitego domknięcia jest fajny mikrouchył
to plusy.
czasem mi coś świszczało przy bocznych wiatrach,pinlock się rozszczelnił po pół roku,może był zle założony,nie wiem,nie tęsknie za nim,wywaliłem,mój wzrok męczy się przy blendach,pinlokach,ciemnych szybach i takich tam,to minusy,czyszczenie białego niczym się specjalnie nie różni od eksploatacji czarnego
Zostaje na dłużej,jest ok.

czasem mi coś świszczało przy bocznych wiatrach,pinlock się rozszczelnił po pół roku,może był zle założony,nie wiem,nie tęsknie za nim,wywaliłem,mój wzrok męczy się przy blendach,pinlokach,ciemnych szybach i takich tam,to minusy,czyszczenie białego niczym się specjalnie nie różni od eksploatacji czarnego

Zostaje na dłużej,jest ok.