nie chce odpalić
nie chce odpalić
Witam
Mam problem z moją xjr. Wczoraj wpadłem na pomysł ze ją sobie odpale no i się zdziwiłem. Rozrusznik raz zakręcił i stanął. Później po naciśnieciu startera słychać jedynie pykanie w przekaźniku który jest z prawej strony przy bezpiecznikach, w tym do którego idzie plusowy przewód od akumulatora. Prosze o podpowiedź gdzie szukac przyczyny. Nie jest to raczej wina akumulatora bo próbowalem odpalenia z prostownika i efekt jest taki sam pozatym ze w tym przekaźniku pyka głośniej
Pozdrawiam
Mam problem z moją xjr. Wczoraj wpadłem na pomysł ze ją sobie odpale no i się zdziwiłem. Rozrusznik raz zakręcił i stanął. Później po naciśnieciu startera słychać jedynie pykanie w przekaźniku który jest z prawej strony przy bezpiecznikach, w tym do którego idzie plusowy przewód od akumulatora. Prosze o podpowiedź gdzie szukac przyczyny. Nie jest to raczej wina akumulatora bo próbowalem odpalenia z prostownika i efekt jest taki sam pozatym ze w tym przekaźniku pyka głośniej
Pozdrawiam
- piontek
- Model i rocznik moto.: XJR 1300 2002
- Województwo: B-podlaskie
- Kontaktowanie:
To nie był dobry pomysł i o niczym nie świadczy brak efektu (tak jak stwierdzili przedpiszcy), chyba, że masz w nim opcję prądu rozruchowego.adrenalina00 pisze:próbowalem odpalenia z prostownika
Jeśli masz uwagę do mnie, a nie do treści związanych z wątkiem - wpisz ją w "Uwagi do Piontka". Czyli tu:
http://yamahaxjrclub.pl/viewtopic.php?t=2487
- Piotr_MC_85
- Model i rocznik moto.: XJR 1300 2009
- Województwo: D-dolnośląskie
- donCezarre
- Model i rocznik moto.: XJR 1300 2004
- Województwo: W-mazowieckie
- Kontaktowanie:
- piontek
- Model i rocznik moto.: XJR 1300 2002
- Województwo: B-podlaskie
- Kontaktowanie:
Piotr_MC_85, może dobrze prawić.
Nawet by nie puknął. Nie wspominając o zakręceniu raz.cezaRYton pisze:a nie masz czasem kolego czasem kosy i na biegu?
Jeśli masz uwagę do mnie, a nie do treści związanych z wątkiem - wpisz ją w "Uwagi do Piontka". Czyli tu:
- jacekxjr78
- Model i rocznik moto.: XJR 1300 2005
- Województwo: K-małopolskie
Akumulator naładowałem, klemy oczyszczaciłem, wszystkie kostki pomiedzy aku a rozrusznikiem sprawdziłem, wyciągłem rozrusznik i na krótko kręci a jak próbuje przez starter to żadnego efektu poza pykaniem w tym przekażniku. Jedyne co mi do głowy przychodzi to ten przekaźnik. Jeszcze jedno pytadnie, czy do rozrusznika powinien iść tylkm jeden przewód?
ja też tak miałem.Akumulator wydawał się dobry i naładowany itp. Spróbuj na innym aku ,albo na kable z samochodu ale bez aku motocyklowego (bardzo ważne) i kable muszą być bardzo dobrze połączone , uwaga żeby plus nie poszedł na masę. Ja też rozbierałem rozrusznik niepotrzebnie .W aku spada moc rozruchowa , albo cela nie łączy prąd ma ale mocy nie
- donCezarre
- Model i rocznik moto.: XJR 1300 2004
- Województwo: W-mazowieckie
- Kontaktowanie:
Holender pisze:Jakub Wędrowycz popatrzył z ukosa i zaklął: orzesz ty ! A nie ma tam kto DOBREGO aku na próbę pożyczyć ? Będziesz ci miał pewność stuprocentową co do kosza nadaje się.
Uderzył kolegen w czuła strunę z tym Jakubem W. Notorycznym bimbrownikiem.....
Prawdziwy mistrz wygrywa zawsze.......
- Holender
- Model i rocznik moto.: XJR 1300 RP10 2005
- Województwo: K-małopolskie
Uderzył kolegen w czuła strunę z tym Jakubem W. Notorycznym bimbrownikiem.....
Dobry bimber jest zawsze dobry... Semen Korczaszko czule przytulił zatłuszczoną butelkę w której już niewiele mętnej, ale jakże wspaniałej w działaniu cieczy pozostało.
-Jakub, następny nastaw zrobić należy się, ostatki przyszło z butelki wyciskać.
-Yyy- Ty nic Semen nie martw się-zapas na żelazną godzinę zawsze w szopie pod deską schowany.

P.S.
Za OT. z serca przepraszam ! Ale jakże odmówić ?

And any fool knows a dog needs a home,
A shelter from pigs on the wing.
A shelter from pigs on the wing.
- Piotr_MC_85
- Model i rocznik moto.: XJR 1300 2009
- Województwo: D-dolnośląskie
\Piotr_MC_85 pisze:thomy pisze:,4 wielkie gary muszą mieć ładną iskre
Wielkość cylindrów nie ma tu znaczenia, secundo wcale nie musi być 12V aby odpaliła na pych. Np. u mnie paliwo nie poleci bez prądu, a odpaliła na pych przy stanie napięcia 4V.
powiedz to gościowi co pchał moją lokomotywe